Jouw specialist verkeersrecht uit Aalst

Het verkeersrecht is van toepassing op iedereen die zich in het verkeer begeeft en staat ten dienste van de algemene verkeersveiligheid. Daarom is het een zeer relevante rechtstak met een grote draagwijdte.

Bent u betrokken bij een ongeval of beging u een verkeersovertreding, dan kan u beroep doen op onze expertise voor de noodzakelijke bijstand in uw dossier. Bovendien kan u in vele gevallen terugvallen op uw rechtsbijstandverzekering voor een tussenkomst in de kosten.

U beging een verkeersovertreding

In dat geval gaat het om een lichter misdrijf dat bestraft wordt met een boete of een gevangenisstraf van maximaal zeven dagen.

Verkeersovertredingen worden onderverdeeld in vier categorieën volgens de ernst van de inbreuk. Voor overtredingen van de eerste, tweede of derde graad is een onmiddellijke inning van een geldboete, een minnelijke schikking of een dagvaarding mogelijk. Verkeersinbreuken van de vierde graad zijn de meest ernstige en leiden in principe altijd tot een strafrechtelijke vervolging. De politierechtbank zal zich dan buigen over uw zaak en de strafmaat bepalen.

Wordt u gedagvaard door de politierechtbank, dan bevelen we sterk aan om ons kantoor in te schakelen. Wij zijn dagelijks getuige van de meerwaarde die we als gespecialiseerd advocatenkantoor bieden aan onze cliënten.

Op basis van onze juridische kennis en ruime ervaring kunnen wij u correct adviseren en uw dossier in de juiste context verdedigen. Zo kunnen we in ons pleidooi verzachtende omstandigheden beargumenteren of bijvoorbeeld voor jonge bestuurders aandringen op een werkstraf in plaats van een geldboete.

U bent slachtoffer van een verkeersongeval

Zeker als u lichamelijke letsels heeft opgelopen bij een verkeersongeval is het van cruciaal belang dat u ons meteen contacteert en inlicht over de omstandigheden. Zo kunnen wij de situatie duidelijk kaderen en de noodzakelijke bewijzen verzamelen opdat u correct vergoed wordt voor de geleden schade. Indien het niet tot een akkoord komt met de aansprakelijke tegenpartij zal de rechtbank uw zaak behandelen. Ook daar kan u op onze professionele bijstand vertrouwen.

Wenst u meer informatie, contacteer ons!

Contacteer ons

 1. Naam:*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Voornaam:*
  Invalid Input
 3. Telefoon:*
 4. Email:*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 5. Bericht:*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 6. Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.
 7. *
  Invalid Input